Translate

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Počeli i krstaši PDF Štampa El. pošta
petak, 14 maj 2010 00:37

Tivatska regata, EST 105 ( Bari – Herceg Novi ) i Trofej Herceg Novog
su regate sa kojima su krstaši uspiješno počeli novu sezonu.

 

 

Broj učestnika na ovim regatama je dokaz velikog interesovanja za jedrenje, kako u sportskom tako i u rekreativnom i turističkom smislu. Samim time obaveza da se u CJS-u posveti ozbiljna pažnja radu ove klase i da se kao i u drugim klasama jasno definiše tehničko administrativni rad i odgovorni za rad te klase. Klubovi su pokazali veliku ozbiljnost i sposobnost da organizuju regate na visokom nivou i pored ozbiljnih infrastrukturnih problema sa kojima se sreću. Sve većebinteresovanje u Crnoj Gori za jedrenje je jedan od dokaza da CJS polako zauzima svoje zasluženo mjesto u porodici sportova u Crnoj Gori.
    Opširnije o Tivatskoj regati krstaša možete pronaći na www.ycdelfin.com .
    EST 105 (105 milja) je - Transjadranska jedriličarska regata koju organizuju Centro Universitario Sportivo -BARI, J.K.Jovo Dabović Baošić, J.K.Jugole Grakalić Herceg Novi i Crnogorski Jedrličarski Savez.
   Italija-Crna Gora
, Bari-Herceg Novi

Dakle 28.04.u 15,00 h je bio start regate iz Barija.

Startovalo je 49 jedrilica od kojih je 15 bilo iz naše zemlje iz naših klubova/Jovo Dabović  Baošić , Jugole Grakalić HNovi, Mornar Bar, Bokeška jedra Đenović, Lahor Kotor, /

U 4h i 01 minut stigla je na ciljnu bovu ispred luke Heceg Novi prva jedrilica i to FETCH  IV sa Italijanskom posadom, a ubrzo nakon te stigla je i jedrilica našeg najpoznatijeg skipera Saše Kekovića - BLACK MYSTERY, Treći u generalnom plasmanu je ušao u cilj PERRBACO.

Jako dobre rezultate su imali i ostali jedriličari iz naših klubova.

Mladi momci-jedriličari iz klubova »Jovo Dabović» i “Jugole Grakalić»  i zaposleni u gradskoj luci su bili zaduženi da te večeri i sjutra dan dočekuju jedrilice i vezu ih na mulo-Škver, gdje je, zahvaljujući direktoru gradske luke g-dinu Obradu Gojkoviću, bio obezbjeđen dovoljan broj vezova.

Jedriličari koji su pristizali u luku, bili su posluženi  suvim smokvama i rakijom.

Italijani su bili smješteni u Hungest hotelu,gdje je  takođe te večeri 29.04. - četvrtak u 18.00  h bio organizovan i «Koktel dobrodošlice» , a u isto vrijeme i na istom mjestu i konferencija za novinare.

Održano je i tradicionalno druženje maslinara regije Puglia i maslinara iz naših krajeva kao i prethodnih godina, dakle bitno je naglasiti da ova manifestacija nema samo sportski već i značajn privredni karakter.

Iz godine u godinu sve je veći broj učesnika na ovoj regati kako naših, tako i inostranih.

Tog dana na Hercegnovskoj rivijeri bilo je prisutno preko  300 nautičara, veliki broj maslinara, novinara i ljubitelja jedrenja iz Italije.

   Sjutra dan 30.04. je bila organizovana regata "TROFEJ HERCEG NOVOG" koju su organizovali Jedrilicarski klub Jovo Dabović Baošić, J.K. Jugole Grakalić HN i Crnogorski jedrilicarski savez

Na toj regati je jedrilo  30 brodova.

Regatno polje je bilo:

   HNovi-Tivat-Baošić-HNovi

Start je bio po južnom vjetru jačine do 15 čvorova. Ispred plutače u Baošićima vjetar je opet padao da bi na cilj ušli sa južnim vjetrom od 15 cv. Bitka za prvo mjesto vodila se u početku trke između Black Mysterija i Perbaca, prvi je plutaču obišao Perbaco. U kasnijem dijelu trke nije bilo dileme Black Mystery osvojio je prvo mjesto , drugi je bio Perbaco sa velikim zaostatkom.

Dodjela nagrada i proglašenje pobjedika ove dvije regate  je bila  na Kanli kuli u 20.00 časova, gdje su učešća uzeli i plesni klub «Diano» iz Herceg Novog, nakon čega je bio organizovan koktel-švedski sto sa raznim  spacijalitetima ribe... 

   Opština je bila glavni pokrovitelj i aktivno je učestvovala  u organizaciji ove regate./načelnik za društvene dj.i opštu upravu gdin Rade Božović/.

   Turisticka organizacija je promovisala naš grad, dijeleći svim učesnicima   propagandni materijal na dan regate „TROFEJ HERCEG NOVOG“.

Organizacioni odbor ove dvije regate: , Rade Božović, Obrad Gojković, Lazar Dabović, Marko Popović, Uroš Zloković, Saša Keković, Jovica Rašović, Predrag Vukčević i predsj.CGJS-a dr. Pero Vujović.

Sudija regate je bio Nikola Arnaut .

  Italijani su izrazili veliko zadovljstvo povodom organizacije i najavili još veći broj jedrilica naredne godine .

Fotografije

 

 

 

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas95
mod_vvisit_counterJuče174
mod_vvisit_counterOva sedmica601
mod_vvisit_counterProšla sedimca1178
mod_vvisit_counterOvaj mjesec3726
mod_vvisit_counterProšli mjesec5893
mod_vvisit_counterAll days324322